Crearea unei băi în stil art deco: sfaturi de amenajare

Stilul Art Deco, cu rafinamentul și eleganța sa distinctivă, poate transforma orice spațiu într-o oază de lux și estetică atemporală. Atunci când vine vorba de amenajarea unei băi în stil Art Deco, există câteva elemente de design și sfaturi cheie care pot aduce acea notă de glamour și sofisticare în încăperea ta. În acest articol, vom explora pașii și ideile esențiale pentru a crea o baie în stil Art Deco captivantă și plină de personalitate.

1. Alegerea Culoarelor Potrivite:

Paleta de culori este esențială în designul Art Deco. Optează pentru nuanțe bogate și intense, cum ar fi negru, auriu, argintiu și bordo. Aceste culori vibrante vor adăuga profunzime și eleganță spațiului tău de baie. Poți adăuga accente de culoare prin utilizarea culorilor precum smarald sau safir.

2. Finisaje Luxoase:

Materialele luxoase sunt cheia în designul Art Deco. Folosește finisaje precum marmura, granitul sau chiar mozaicurile pentru podea și pereți. Accentele metalice precum aurul sau argintiul adaugă o notă suplimentară de glam în spațiul tău.

3. Forme Geometrice și Linii Drepte:

Stilul Art Deco este cunoscut pentru utilizarea formelor geometrice și a liniilor drepte. Alege obiecte sanitare și mobilier de baie care prezintă aceste caracteristici. Cazi de baie sau chiuvete cu linii clare și forme geometrice distincte vor contribui la autenticitatea stilului.

4. Oglinzi Decorative:

Oglinzile sunt un element esențial în designul Art Deco. Optează pentru oglinzi cu rame elaborate, gravuri geometrice sau modele ornamentale. Poziționează oglinzile în locuri strategice pentru a reflecta lumina și pentru a crea impresia de spațiu mai mare.

5. Accente Art Deco în Accesorii:

Detaliile fac diferența în designul Art Deco. Adaugă accente în accesoriile tale, cum ar fi prosoape cu modele geometrice, suporturi de săpun sau dozatoare de săpun cu finisaje metalice. Încadrează lămpi de lux și obiecte de artă pentru a sublinia atmosfera sofisticată.

6. Lumină Ambiantă și Candelabre:

Iluminarea în stil Art Deco este spectaculoasă. Optează pentru candelabre sau plafoniere cu designuri geometrice. Luminile cu nuanțe din sticlă și metal oferă o atmosferă caldă și atrăgătoare. Adaugă și lumini de accent pentru a pune în valoare anumite elemente de design.

7. Mobilier Elegant și Funcțional:

Selectează mobilier elegant și funcțional pentru baia ta în stil Art Deco. Măsuțe de machiaj, dulapuri cu linii drepte și detalii rafinate adaugă un plus de lux. Accesorizează cu mânere de mobilier în formă de diamante sau cercei pentru un touch autentic.

8. Plante Exotice în Ghivece Elegante:

Adaugă o notă naturală în spațiul tău de baie prin plante exotice în ghivece elegante. Plantele înalte și subțiri pot crea un contrast plăcut cu liniile geometrice și finisajele luxoase.

9. Folosește Textile Refined:

Alege materiale pentru draperii, prosoape și covorașe care să îmbrățișeze estetica rafinată a stilului Art Deco. Broderii, franjuri sau imprimeuri geometrice sunt binevenite. Optează pentru materiale precum catifeaua sau mătasea pentru un touch suplimentar de lux.

10. Curățenie și Simplitate:

Desigur, în ciuda elementelor elaborate, păstrează o atmosferă de curățenie și simplitate. Stilul Art Deco îmbrățișează eleganța, dar fără a deveni aglomerat. Gândește-te la spațiul tău de baie ca la o lucrare de artă echilibrată.

Concluzie:

Crearea unei băi în stil Art Deco poate transforma spațiul tău de zi cu zi într-un sanctuar de eleganță și lux. Cu culori vibrante, forme geometrice, finisaje luxoase și accente distinctive, vei putea să aduci atmosfera strălucitoare a anilor ’20 în propriul tău spațiu personal. Asigură-te că alegi elementele potrivite care să reflecte autenticitatea și frumusețea acestui stil iconic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *